The Painted-In Wager - You'Ll Never Put A Better Bit Of Rubi On Your Knife.

Ta chansen att starta eget

Skolan hjälpte oss på traven
När man går i skolan så hatar man den, det spelar ingen som helst roll hur mycket någon säger att som älskar den. Dom hatar den. I alla fall är det erfarenheten jag har. Man ville ju mycket hellre komma ut i vuxen världen och jobba och tjäna pengar och bli en egen person. Man kunde inte heller se att skolan gjorde mycket bra för oss. Man tänkte bara på det negativa, som algebra. När i hela världen ska jag någonsin använda mig av algebra? Det håller jag verkligen fast vid att det var fruktansvärt onödigt att ägna flera flera veckor och kapitel i matteboken åt. 

Men till exempel  - hemkunskap, hur bra är inte dom lektionerna? Där fick man ju verkligen lära sig saker som man använde i livet. Hur man undviker att bränna ner sitt hus eller hur man betalar räkningar till exempel.
Ett annat exempel var ju UF kursen som är obligatorisk i gymnasiet. Där lär dom en hur det är att starta företag. Man får alltså starta sitt eget företag, hur bra som helst. Allt ifrån att komma upp med affärsplanen till att komma in med ett årsavslut. Jag ska ju tillägga att jag inte alls var speciellt intresserad av kursen när vi hade den och ja gjorde inte alls speciellt bra ifrån mig. MEN jag vet fortfarande hur man går till väga när man startar eget. 

Jag tror att detta kommer att resultera i att många i min generation faktiskt kommer att göra det. Min generation är drömmare, som drömmer om att inte jobba alls. Men vi vet också att man måste jobba hårt för att komma till det stadiet i livet när man inte behöver jobba längre. Om vi kan förkorta tiden vi måste jobba kommer vi att göra det, och finns det något bättre sätt än att chansa och starta eget?